Over

Van oorsprong sociaal wetenschapper, meer dan 15 jaar in de publieke sector gewerkt als informatiemanager en uiteindelijk mijn hart verpand aan glas.

Waarom glas?

Wat voor mij begon als een leuke cursus glas in lood om weer eens creatief bezig te zijn, werd een ware passie. Ik werd gegrepen door de prachtige kleurschakeringen van glas. De combinatie van het dwingende materiaal (glas doet wat het doet en je hebt je als ambachtsvrouw maar aan te passen) met eindeloze mogelijkheden, is wat mij geboeid houd. In 2019 besloot ik de sprong te wagen: mijn werk maken van glas. Voortaan met mijn handen werken en van loondienst naar zelfstandig ondernemer. Wat startte als mijn hobby is mijn dagelijks werk geworden. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet.

Mijn credentials

Ik heb een opleiding gevolgd tot glazenier bij het Ambachtshuis Brabant. Hier heb ik mij bekwaamd in glas in lood, brandschilderen en glas fusen. Daarnaast heb ik aanvullende cursussen gevolgd bij JanHein van Stiphout van Stipglas, Anja van Aalen van glasatelier Anja en Hein van de Water en Jakobine von Dömming van SiO2glas. Hier heb ik me onder andere bekwaamd in het maken van 3D mallen voor kilncasting, nog meer brandschilderen en in het maken van kralen.

Wat nog meer?

Naast glas, bestaat mijn leven uit mijn gezin (mijn man en twee kinderen), mijn vrienden en mijn familie. Ik ben een Limburger in Brabant en woon met mijn gezin met veel plezier in Elshout, een klein dorp in de buurt van ‘s-Hertogenbosch. Hier is ook mijn atelier gevestigd.